Sportief én stijlvol

Het is lang niet altijd zo gemakkelijk om de perfecte outfit bij iedere sport te vinden.

Hieronder enkele praktische tips waarbij u zich prettig voelt en goed kunt blijven bewegen.

Past kleurrijk en gestroomlijnd echt bij mij?

Een paar jaar geleden ontdekte ik mijn liefde voor de wielersport. Altijd al had ik bewondering voor de snelle “fietser” op zijn fiets. In kleurrijke en gestroomlijnde outfits snelden zij aan iedereen voorbij en ik heb mij vaak afgevraagd of een dergelijke “presentatie” echt nodig was. Toen ik mijn eigen outfit ging samenstellen, bleef ik in eerste instantie wat terughoudend en koos ik voor de vertrouwde zwarte broek en bijpassende, discrete shirtjes. Gaandeweg ben ik gaan experimenteren met kleur en inmiddels voel ik mij prettig bij een heel scala aan kleurtjes.

De juiste sportkleding heeft effect op je prestatie!

Mijn ervaring: Sportkleding werkt van buiten naar binnen. In goed passende, functionele outfits voel ik me top en presteer ik beter. De juiste kleding spoort mij aan het beste uit mijzelf te halen. Versleten, zwaar hangende trainingspakken zijn verleden tijd. Sportmode is vandaag de dag, ook in de grotere maten, figuurondersteunend en daar kun je je voordeel mee doen. Ben je het type dat zich niet prettig voelt bij felle kleurtjes en nauw aansluitende kleding, kies dan voor de wat minder opzichtige kleuren en stoffen die iets zwaarder zijn en minder aftekenen.

Functionaliteit staat voorop

Uiteraard zijn kleur en vorm van belang, maar deze zijn ondergeschikt aan de functionaliteit van het gekozen kledingstuk. Niemand wil na de eerste sportmomenten al last ervaren van transpiratie of, erger nog, naar transpiratie ruiken. Kies altijd voor goed ademende kledingstukken, die zorgen voor voldoende en goede ventilatie van het lichaam.

Spice up je outfit

Als aan het bovenstaande voldaan is, staat niets je in de weg om van het geheel je eigen stijl te maken. Het assortiment van bijpassende fitnessaccessoires is enorm. Zo kun je kiezen uit zweetbandjes; hoofdbanden; trendy flessen en evt. horloges die je vorderingen bijhouden. Last but not least heb je nog de mogelijkheid om door een opvallende sportschoen, je outfit te complementeren. Ook hier geldt de regel: functionaliteit eerst.

Urban Sports Trend

Sportkleding is niet meer weg te denken uit de dagelijkse garderobe. Zowel de sporter als niet-sporter zal een keuze kunnen maken uit de enorme sportcollecties die hele trends gecreëerd hebben. Sport en mode liggen dicht bij elkaar en het is aan ieder zelf om zich comfortabel en authentiek te mogen kleden.
Kommentare

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *