Opleiding tot Kleur Stijl Consulent

Als Kleur Stijlconsulent help je andere mensen hun natuurlijke schoonheid te ontplooien.

Door een persoonlijk kleur stijladvies help je je klanten een gezond gevoel van eigenwaarde te ontwikkelen.
In deze 8-daagse opleiding leert u de basis van het kleur stijladvies. U leert hoe u klanten kunt aanspreken en winnen. Na deze opleiding kunt u als zelfstandig consultant aan de slag.

 

 • De geschiedenis van de kleurenanalyse
 • Theorie en praktijk van de kleurenanalyse
 • De verschillende huidtinten herkennen
 • Welke kleuren passen het beste bij iemand
 • Kiezen en plannen van een garderobe
 • Huidverzorging en decoratieve cosmetica
 • Het geven van persoonlijk kleuradvies
 • De waarde van het uiterlijk in de 21e eeuw
 • Theorie en praktijk van de stijlanalyse
 • Begrijpen en oplossen van figuurproblemen
 • Begrip van diverse gezichtsvormen en kenmerken
 • Accessoires
 • Leren identificeren van de diverse kledinggroepen
 • Keuze van haarstijl, bril en hoeden
 • Voordelig winkelen
 • Marketing
 • Eigen representatieve stijl
 • Kleur en stijl die bij uw persoonlijkheid past

Wij ondersteunen u

 1. Het StyleColor handboek
  In dit praktische handboek vind u alle informatie die u voor uw werk als image consultant nodig hebt. Het wordt regelmatig bijgewerkt en is alleen voor persoonlijk gebruik van de image consultant bestemd.
 2. Professioneel werkmateriaal
  Om uw start gemakkelijk te maken hebben wij een startset ontwikkeld. Deze bestaat uit; alle analyse- en kleurdoeken, kapmantel, kragenset, set huidwaaiers, kleurenkaart en een poster in de vier seizoenen. Daarbij horen ook vier kleurenwaaiers met etui en stijpmappen in kleur voor uw eerste seizoen. Dit materiaal is speciaal voor de praktijk ontwikkeld. Na de startset heeft u geen afnameverplichting. U beslist zelf óf en wat u besteld.
 3. Het merk
  Het StyleColor logo is een geregistreerd handelsmerk. Na een succesvolle afronding van uw opleiding kunt u als lid van het StyleColor-team materialen met het StyleColor logo bestellen. De kleurwaaiers en stijlmappen met dit logo worden niet verkocht aan personen die de opleiding niet hebben gevolgd.
 4. Coaching
  Ook na de opleiding helpen wij u graag verder met vragen of problemen.
 5. Kwaliteitstraining
  Ieder jaar komen StyleColor consultants voor een kwaliteitstraining bij elkaar. Ze krijgen training om de nieuwste en actuele stromingen toe te passen in het advies en wisselen ervaringen uit.
 6. Netwerk
  Direct na de opleiding kunt u met andere consultants in uw regio bij elkaar komen om persoonlijke ervaringen uit te wisselen en om afspraken te maken om samen dingen te ondernemen.

De kosten van deze 9 daagse opleiding zijn € 2700,- exclusief BTW, en de materiaalkosten zijn €875,- exclusief BTW.

Een ervaringsverhaal;

Waarom ben je met deze opleiding gestart?

Na 13 jaar werkzaam te zijn geweest als mondhygiëniste wilde ik graag het roer omgooien en doen wat ik al jaren verlangde: Kleur- en Stijl adviseur worden. Heerlijk om je werk te kunnen doen in gewone kleding en niet helemaal in het wit. In mijn werk als mondhygiëniste merkte ik al langere tijd dat ik de persoon achter de mond veel interessanter vond dan de mond zelf. Dat aspect zou in mijn verwachting helemaal tot z’n recht komen in dit vak! En hoe!

Wat heb je geleerd?

De waarde van de vrouw. Wat heeft God ons allemaal uniek en prachtig geschapen!

Fantastisch dat op elke lichaamsvorm en bij elke persoonlijke stijl een perfecte garderobe past. En hoeveel vrouwen dit nog niet weten! Heerlijk om in de kleurenanalyse te duiken en te leren wat kleuren kunnen doen. Prachtig hoe een gezicht jonger, frisser en slanker wordt bij het dragen van de goede kleuren! De stijlanalyse heeft mij geleerd hoe je iedere vrouw in haar unieke stijl zo mooi mogelijk in harmonie kunt maken. Het is allemaal visueel spelen met kleur, belijning, print, stoffen, kapsel, make-up en accessoires en toch ben je in balans met de juiste tips! Er is een wereld voor me open gegaan tijdens deze opleiding. Nooit gedacht dat er zoveel mogelijk was om uiterlijk en innerlijk te kunnen en mogen stralen en daarnaast energie over te houden voor anderen!

Hoe zet je de kleur en stijl kennis om in de praktijk?

Gelijk na de opleiding hebben we een website gemaakt en iedereen die het wilde horen verteld over de afgeronde opleiding. Inmiddels is mijn Persoonlijk Kleur- en Stijl ‘GewoonJij’ bedrijfje aardig bekend aan het worden. Vooral de mond op mond reclame is de beste reclame die je kunt hebben.

Naast ons drukke gezin met 4 kinderen kan ik m’n hart heerlijk ophalen als ik weer mag werken! Het is voor mij een uitlaatklep en hobby en ik krijg er nog voor betaald ook! Mijn accu wordt tijdens het werk weer opgeladen zodat ik daarna weer meer energie heb voor ons gezin.

Eigenlijk een superbaan met veel flexibiliteit en vrijheid!

Caroline de Jonge

Persoonlijk kleur- en stijl advies ‘GewoonJij’