Is het dragen van een rok uit de mode?

Waarom dragen eigenlijk zo weinig vrouwen nog een rok? Of je nu buiten om je heen kijkt; op kantoor of op een cultureel evenement en zelfs bij feestelijke gelegenheden, het toch zo vrouwelijke kledingstuk is zelden prominent aanwezig.

Is het omdat zeven van de tien vrouwen van mening is dat een rok hen niet staat? In ieder geval is dit wat mij gezegd wordt, als ik mijn klanten moet geloven. Maar wat is nu eigenlijk het probleem?

Ik zou u graag willen uitleggen dat de rok een ideaal kledingstuk is voor bijna iedere vrouw.

Praktische overwegingen en onzekerheid

Veel van mijn klanten geloven dat hen een rok niet zal flatteren, of ze koesteren op zijn minst sterke twijfels. Waarom is dit zo? Als men de mode-ontwerpers en mode-experts zou geloven, zou iedere vrouw dit kledingstuk kunnen dragen, mits er enkele regels in acht genomen worden. Dus, wie heeft er nu gelijk?

Voor veel vrouwen zijn het vaak praktische overwegingen om geen rok te dragen. Dagelijkse situaties met de kinderen bijvoorbeeld of praktische beroepen die zich niet zo goed lenen tot het dragen van een rok.

Maar mijn klanten hebben vooral reserves bij situaties, waarin ze juist wel een rok zouden kunnen dragen. De belangrijkste reden die zij geven, is de gedachte dat een rok het figuur niet zou flatteren.

Voor ieder figuur de perfecte rok

Voor de kleine, slanke vrouw, bijvoorbeeld, zijn er veel geschikte rokken. Een kokerrok, maar ook een lichte A-lijn (licht uitlopend beneden) en de wikkelrok zijn zeer passend. Vooral belangrijk is de rok lengte. Kies een kortere rok met een hoge taille, die uw onderlichaam verlengt en in het algemeen wat langer doet lijken. Let op dat het materiaal niet te grof is en het patroon niet te groot, zodat het beter past bij uw proporties.

Bij een normale lengte met vrouwelijke rondingen, staat ook de lichte A-lijn rok, maar ook de kokerrok, misschien met een spleet en met een lossere, over de rok gedragen top. Kies een rok die tot net boven de knie valt, voor de juiste proporties. Vermijd zware stoffen, maar ga voor zachte, vloeiende materialen die het figuur flatteren.

Midi rokken zijn het best geschikt voor de grote vrouw en voor een mooi geheel, kiest u daarbij platte schoenen. Of combineer een knielange rok met schoenen met een kleine hak. Vermijd de korte rok, die uw figuur minder zal flatteren.

Mocht u zich nog steeds ongemakkelijk voelen in een rok, en is uw taille het probleem? Probeer dan eens een jurk. Met de juiste keuze trekt u minder de aandacht naar de taille, maar kiest u toch voor een zeer vrouwelijk kledingstuk.

De gouden regel:

Hoe langer de lichaamslengte, hoe langer de roklengte en vice versa. Er is een heel precieze manier om de juiste zoomlengte te bepalen en wel als volgt: meet uw lengte van de schouder tot onder de voet. Deel deze lengte door 1,618. Voorbeeld: 1,58 : 1,618 = 0,97 cm. Vanaf de schouder gemeten geeft de 0,97 cm, de perfecte roklengte.

Een pleidooi voor een vrouwelijke kledingstuk

Rokken geven u, in tegenstelling tot een broek, veel meer manieren om uw figuur mooi uit te laten komen. En denkt u nu, ja, maar het is winter en het is te koud voor een rok. Er zijn prachtige rokken die u juist nu kunt dragen met een gebreide panty of legging. Combineer het geheel met stevige leren laarzen en u heeft een mooie, vrouwelijke winter outfit.

Laat zien wat je waard bent!
Kommentare

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *