Individueel gekleed of in Uniform – Hoe U een indruk kunt maken in zakelijke kleding.

Altijd in een spijkerbroek en een donkere coltrui? Is dat niet hoe we Steve Jobs in gedachten hebben? Zijn outfit was noch modern; creatief of bijzonder innovatief, maar toch herinneren wij ons Steve Jobs als een stijlvolle verschijning.

Individualiteit wordt vandaag de dag hoog aangeschreven. Mensen gaan niet graag in de massa op, maar kiezen er voor om een eigen stijl te ontwikkelen, waarin sommigen zo ver gaan dat ze door hun verschijning opvallen.

Afhankelijk van de branche waarin u werkt kunt u te maken krijgen met voorgeschreven “dresscodes” die de herkenbaarheid vergroten. Voorbeelden van deze uniforme kleding zien we bijvoorbeeld bij bankiers wereldwijd, waar de strakke pakken in blauw, zwart of grijs kenmerkend zijn.

In Uniform, maar toch authentiek

Graag zou ik u een paar tips willen geven, waarbij u in uniform gekleed kunt gaan, zonder uw eigen authentieke stijl geweld aan te doen.

De basis is het belangrijkste. Hoogwaardige materialen; een passend model; een goede pasvorm en de juiste kleur zijn een “must”. Dan kunt u het geheel gaan complementeren; d.w.z. uw eigen stijl creëren. Hiervoor richt u zich op de accessoires.

Welke mogelijkheden heeft u als vrouw?

Een vrouw kan met de juiste schoen een mooi effect creëren. Voor een zachter en vrouwelijker effect kiest u voor een ronde schoen. De puntige schoen daarentegen creëert een meer “sexy” look en met een vierkante schoen wordt de afwerking wat stoerder. Vervolgens richt u zich op de selectie van sieraden. Past de klassieke uitstraling meer bij u, kiest u dan voor een tijdloze parelketting of een high-quality, no-nonsense ring. Presenteert u zich liever wat extravaganter, gaat u dan voor een opvallende ring en complementeer het geheel met een riem met een nadrukkelijke gesp. Succes verzekerd! Met kleurrijke sjaaltjes heeft u nog een extra mogelijkheid om uw eigen stijl te benadrukken.

En de man?

Aanbevolen accessoires voor de man zijn vandaag de dag de zakdoek en manchetknopen. Alleen al het dragen van deze twee items kan de individualiteit sterk benadrukken. Wat betreft het pak (of uniform), hier gelden dezelfde regels als voor de vrouw: een passend model; een goede pasvorm en de juiste kleur zijn wederom een “must”. Natuurlijk horen de schoenen het geheel te complementeren. In plaats van de klassieke Oxfords, mag ook rustig eens een monnik of een Goodyear-welted schoen in aanmerking komen én de kleur hoeft niet altijd zwart te zijn. Het belangrijkste is dat de drager zich prettig voelt bij de gekozen schoenen.

De dosering is cruciaal

De kunst is om voor de juist dosis te gaan, zodat u zich op een stijlvolle wijze kunt onderscheiden van uw collega’s.

Individualiteit kunt u natuurlijk ook uitdragen door rode sokken te dragen onder een veel te ruime broek!
Kommentare

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *