Geslaagd!

Vorig jaar heeft Ellen de kappersmodule afgerond, zij heeft toen geleerd hoe te kijken naar haar klant, wat is zijn of haar unieke persoonlijke haarkleur,oogkleur en huidskleur en gezichtsvorm,en welk kapsel en haarkleuringen passen daarbij. Nu is zij verder gegaan met de onderdelen persoonlijkheid en gezichtsvorm van de klant en welke belijning, stoffen, prints en materialen passen hierbij.  Ook wordt gekeken naar de halslengte, botstructuur en lichaamsbelijning en lengte.

Op bovenstaande foto’s is het werk van Ellen te zien; haar gemaakte stijlmappen met kleurenwaaiers passend bij elk seizoen van het jaar. Zij heeft testdoeken om haar model geslagen om te zoeken naar wat de print met het model doet. De uiterlijke kenmerken van het model passen bij een dramatische stijl; vandaar dat haar een stof met drukke en duidelijk gedefinieerde print goed staat. 

Het examen bestond uit meerdere theorie en praktijk dagen bij StyleColor, ook heeft Ellen thuis huiswerk moeten maken. Dit bestond voornamelijk uit klanten kleur en stijl advies geven. Het gehaalde examen is met een theorie en praktijk examen afgenomen. 

Onderstaande dames hebben op een praktijkdag een make-over gehad; zij zijn geïnformeerd over hun persoonlijke make-up kleuren, wat de natuurlijke schoonheid benadrukt en accentueert ,zonder dat de make-up erg opvalt. Vervolgens zijn zij geknipt in een model passend bij de gezichtsvorm, haarstructuur en persoonlijkheid.

Op 19 september 2017 gaan we weer van start met een nieuwe 8-daagse opleiding tot kleur en stijlconsulent. Als kleur en stijlconsulent help je andere mensen hun natuurlijke schoonheid te ontplooien. Na het behalen van deze opleiding kun je bijvoorbeeld als zelfstandig consultant aan de slag. Door iemand een persoonlijk kleur en stijladvies te kunnen geven help je hem of haar een gezond gevoel van eigenwaarde te ontwikkelen. Je leert jouw klant wat zijn of haar hoofdstijl en aanvullingsstijl is ,en je leert ze hun persoonlijke kleurenharmonie ontdekken.
Tijdens deze opleiding zijn er 7 trainingsdagen en wordt op de 8e dag het theorie en praktijkexamen afgenomen. Er wordt huiswerk meegegeven; dit bestaat voornamelijke uit het geven van een kleur en stijl advies op je eigen modellen. En het maken van kleur en stijl mappen.

Benieuwd naar wat er tijdens deze opleiding wordt geleerd? Neem hier eens een kijkje.
Kommentare

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *