En wederom mist juist het belangrijkste kledingstuk…

Vroeg in de ochtend, 6:30 uur. Een belangrijke datum. Vandaag wil je goed voor de dag komen – niet echt opvallend, niet over- of onder gekleed, maar gewoon een goede indruk achterlatend. Voor de kast staand, vraag je je toch (weer) af wat je in hemelsnaam toch moet dragen. Op de een of andere manier is er meer dan genoeg om uit te kiezen, maar helaas niets dat je dat “yes” gevoel geeft.

Van klanten hoor ik dit regelmatig; alle stylen en kleuren hangen wel in de kast, maar het is eerder een gevoel van door de bomen het bos niet meer kunnen zien.

Vandaag wil ik u graag wijzen op een eenvoudige maar beproefde methode, die u altijd zal helpen bij het vinden van uw passende outfit in de ochtend. Hiermee lukt het u zelfs slaapwandelend!

Klassiekers – niet ouderwets maar tijdloos

De oplossing heet ‘Basics’. Dit zijn de stukken die in geen enkele garderobe mogen ontbreken.

“Klassiek” is het kenmerk van deze basisstukken, wat betekent dat de uitbundigheid deze maal niet de boventoon voert, maar dat enig minimalisme wordt ingevoerd. Het model is eenvoudig maar perfect. Kleur en accenten zijn beperkt. Deze schijnbaar onopvallende kledingstukken bieden een oneindig aantal combinatiemogelijkheden en zijn geschikt voor (bijna) elke gelegenheid. Van elke dag tot business tot chique, voor een eenvoudige, sportieve of elegante uitstraling. Met de juiste keuze en goede zorg kunt u gerust zijn en ontspannen de dag starten, ongeacht de afspraken die u die dag gepland heeft staan.

Argumenten nodig?

De voordelen van een basisgarderobe zijn voor de hand liggend: voor iedere gelegenheid passende kledingstukken – klaar voor gebruik – in uw kledingkast. U kunt ze aanpassen volgens uw behoeften, fragmenten toevoegen uit de huidige mode en daar verschillende stijlen van maken. Op deze manier kunt u altijd een verfrissende en individuele outfit ontwikkelen en in allerlei situaties stijlvol zijn.

 

Kenmerken van goede basiskleding

Als u op zoek gaat naar uw basiskleding, zal enige aandacht naar enkele details moeten uitgaan. In de eerste plaats neemt u, zoals ik hierboven al noemde, enig minimalisme in acht. Een basisstuk is sober maar van uitstekende kwaliteit, zonder al te veel “smuck”. Deze soberheid zorgt ervoor dat u het kledingstuk gedurende meerdere seizoenen kunt dragen. Net zo belangrijk is de kleur die u kiest. De klassieke kleuren hier zijn donkerblauwe en grijze tinten, evenals zwart, wit en beige. Zorg ervoor dat u kiest uit de kleuren en stijlen die u flatteren. De accessoires van het seizoen en bijpassende schoenen of laarzen doen de rest!

Houd vooral de was- en verzorgingsvoorschriften in acht en u zult lang plezier hebben van uw aankopen.

Mode gaat voorbij, stijl blijft

Dit citaat van Coco Chanel geeft precies de kracht van een basiskledingstuk weer. Een basiskledingstuk is misschien niet altijd het goedkoopste waarin u investeert, maar niettemin is het een investering waar u lang plezier van zult hebben.
Kommentare

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *