Een beetje (meer) aandacht voor uw schoenen

Vorige week was ik aanwezig bij de opening van een nieuw filiaal van een groot bedrijf. Naast het management waren er diverse medewerkers en klanten aanwezig om dit heuglijke feit te vieren.

Tijdens de ontvangst speeches liet ik mijn ogen een beetje dwalen door de menigte. De keuze van de kleding was vooral formeel, waarschijnlijk afgestemd op de gelegenheid, hoewel ook een aantal jonge medewerkers voor een wat lossere, maar smaakvolle versie had gekozen. Wat mij echter het meeste opviel, was het feit dat iedereen, zonder uitzondering, gekozen had voor goede schoenen en dat duidelijk was dat deze goed onderhouden werden.

De reden dat het mij waarschijnlijk opviel, was omdat mijn ervaring meestal zo anders is. Prachtige kleding magertjes ondersteund door schoeisel. Ik was blij verrast en realiseerde mij welke indruk achter gelaten wordt, met een beetje meer aandacht voor het geheel, in dit geval het schoeisel.

Schoenen; ten onrechte met voeten getreden

Door mijn ervaring vorige week, kwam ik op het idee om mijn aandacht deze keer op onze “onderdaantjes” te richten.

Zij verdienen het, want al te vaak, helaas, zijn onze schoenen eerder het stiefkind van onze outfits en dan heb ik het nog niet eens gehad over de verzorging ervan.

Schoenen zijn nog steeds één van de belangrijkste accessoires die een outfit perfect kunnen ondersteunen. Een beetje investering financieel én wat aandacht achteraf en u bent verzekerd van lang en comfortabel loopplezier.

In aanvulling op het regelmatige reinigen, komt daar de zorg met afgestemde materialen en, soms een noodzakelijke reparatie bij en zo blijft u verzekerd van schoenen met een goede uitstraling.

Allemaal een beetje overdreven?

Laten we het eens vragen aan een paar “kenners” uit de modewereld:

“Als je haar netjes gekamd is en je draagt goede schoenen, dan kom je met alles weg”, aldus Iris Apfel, stylicoon.

Coco Chanel: “Een vrouw in goede schoenen is nooit lelijk.”

Vooral treffend vind ik het citaat van Honoré de Balzac: “Een goede waarnemer ziet aan de conditie van de schoenen, met wie hij van doen heeft”.

Zorg voor je schoenen is makkelijker dan je denkt!

Met deze eenvoudige en praktische tips kunt u het draagplezier van uw schoenen verlengen:

– Nog voor het dragen van nieuw schoeisel, beschermt u uw schoeisel met afgestemde materialen. De schoen komt vanuit een fabriek in de winkel te liggen en heeft dan nog maar basiszorg genoten als het om bescherming gaat.

– Laat je bij aankoop adviseren over de juiste middelen voor verzorging.

– Iedere 2 weken behandelen/insmeren met de juiste reiniging- en verzorgingsproducten.

– Zorg voor regelmatig onderhoud ter voorkoming van uitdroging van het leer, zodat er geen scheurtjes ontstaan.

– Reinig vuile schoenen na het uitdoen direct en laat ze goed drogen en vul natte schoenen na het dragen onmiddellijk met kranten. – Maak gebruik van een schoenlepel; het leer blijft er mooier van en de schoen houdt zijn goede vorm.

Het makkelijke gedeelte – “Passieve schoenverzorging”!

Geef uw schoenen af en toe rust, zodat het leer zich kan herstellen van vocht, druk en viezigheid.

Tot slot wil ik uw aandacht vestigen op een belangrijke factor die veel te snel over het hoofd gezien wordt: de reparatie. Zolen zijn niet alleen belangrijk voor uw loopcomfort, maar ondersteunen ook uw houding. Optisch gezien stáát u, letterlijk en figuurlijk gezien, beter, met goede, niet afgesleten zolen.
Kommentare

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *