58 jaar en succesvoller dan een topmodel!

Drie generaties zijn met haar opgegroeid. Dit voorjaar werd ze 58 en voor velen nog immer het grote voorbeeld als het gaat om het schoonheidsideaal. Vrijwel iedere vrouw kent haar en velen hebben wel iets van haar bewaard…
Mag ik u voorstellen: Barbie

Ja, u heeft het goed gehoord; ze is al 58 en de westerse vrouw is nog steeds onder de indruk van haar vorm; jeugdigheid en charisma! Toegegeven, ze ziet er natuurlijk ook altijd goed uit met haar slanke hals, wespentaille en eindeloos lange benen. Onderzoek heeft aangetoond dat meisjes gemiddeld wel 7 Barbies in hun bezit hebben.

Ook onder de indruk?

Als stijlconsulente begeleid ik dagelijks vrouwen in hun keuzes t.a.v. kleding, make-up en accessoires. Geen lichaamsvorm is mij vreemd en met deze kennis, kan ik iedere vrouw tot haar recht laten komen in de juiste outfit.

Al generaties hebben vrouwen Barbie als hun grote voorbeeld. Echter, laten we de feiten eens onderzoeken en ons dan afvragen of we echt zo door het leven zouden willen gaan:

Eerst is daar natuurlijk haar leeftijd. Als 58 jarige door het leven gaan met het lijf van een 18 jarige zou voor even best leuk kunnen zijn, maar voor altijd? Echt?

Dat mooie, lieve, kleine neusje. Helaas. In het echte leven, zou dit neusje veel te klein zijn en veroorzaker zijn van ademhalingsproblemen met alle gevolgen van dien.

Haar smalle, lange nek staat niet in verhouding tot de rest van haar lichaam en we zouden al snel veel pijn en spanning ervaren met heftige hoofd- en/of rugpijnen met een verkeerde houding als gevolg.

Hmm, klinkt niet best toch? Laten we eens verder kijken:

Wespentaille! Zo mooi. Tja, maar waar laten we nu al onze vitale organen? Een zwangerschap , don’t even think about it. Haar holle rug zou ons achterlaten met heftige rug- heup- en knieklachten. Lopen wordt zo een nachtmerrie.

Als u het zo bekijkt, zou u dan nog willen ruilen? Zou u echt Barbie willen zijn?

Blij zijn met wie je bent

Ik ben blij met wie ik ben! Blij met al mijn tekortkomingen en niet zo perfecte vormen en ik wens u dit zelfvertrouwen ook toe. Blijf realistisch en ontdoe uzelf van al die “ideale afmetingen”.

Als stijlconsulente vind ik het leuk om mensen te stimuleren om anders te kijken/denken: Wie bent u eigenlijk? Wat maakt u speciaal en authentiek? Hoe kunt u genieten van vrouw zijn en niet ten onder te gaan aan een onmogelijk schoonheidsideaal?

Als we ons realiseren dat echte schoonheid niets te maken heeft met dure reclamecampagnes, glanzende foto’s of mooie paspopjes, hebben we al een eerste stap gezet. Kies voor uzelf: hoe wil ik door het leven gaan en hoe wil ik mijn persoonlijkheid vorm geven.

Bij de uitwerking van deze keuzes help ik u graag. Samen om de beste én realistische versie van u naar voren te halen, zodat u blij en met zelfvertrouwen de wereld in kunt gaan.

Ik zie u graag. Tot ziens!
Kommentare

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *