In 4 stappen naar de “perfecte garderobe”

Orde in je kast is orde in je hoofd

Regelmatig ontmoet ik vrouwen die voor een persoonlijk kledingadvies komen. Op mijn verzoek brengen ze dan een selectie van hun garderobe mee, zodat ik een persoonlijke stijl kan herkennen. Soms verschijnt er dan een “mengelmoes” van kleding waar koude en warme kleuren op een hoop liggen in een variatie van stoffen en stijlen. Vaak zijn er ook modieuze individuele stukken bij die niet kunnen worden gecombineerd met de rest en vervolgens een slechte koop blijken te zijn. Kortom; geen herkenning van een authentieke, persoonlijke stijl!

In een persoonlijk gesprek probeer ik dan de persoonlijkheid van de klant te omvatten door o.a. te praten over welke indruk ze willen maken; wat hun beweegt en wat hun raakt. Termen als creatief; vrolijk; nauwkeurig; gevoelig; spontaan; atletisch; elegant; extravert … komen dan al snel op tafel.

Stijl is een instrument dat non-verbale communicatie ondersteunt en uit kan stralen en dus kan helpen om iemands persoonlijkheid “leesbaar” te maken. Een authentieke stijl voelt als een soort tweede huid. De juiste kledingkeuze geeft dan veiligheid, vertrouwen en straalt kracht en positiviteit uit.

 

In 4 stappen naar een “perfecte” garderobe:
Stap 1: Analyseer uw persoonlijke situatie! De inhoud van een kledingkast wordt voor een groot deel bepaald door iemands’ levensstijl. Begint u bij het analyseren van uw persoonlijke situatie door vast te stellen hoeveel tijd u eigenlijk besteedt aan o.a. sociale evenementen; professionele activiteiten; gezin en mogelijke hobby’s.

Stap 2: Bekijk uw garderobe kritisch! Beoordeel vervolgens uw kleding. Maak vier verschillende stapels en wijs uw kleding toe aan de zakelijke, sociale en persoonlijke sectoren.

Onderdelen die meerdere keren kunnen worden gebruikt, komen op de “multi-talentenstapel”.

Na deze scheiding zijn er al enkele aanwijzingen waarmee u kunt beginnen. Controleer uw kledingstukken op stijl, kleur en pasvorm. U kunt dit gezellig oppakken met een vriendin die u uit u comfortzone laat stappen, zodat u geen kledingstukken teruglegt die u niet flatteren of gewoonweg niet op uw best laten zijn. Naast kleur, stijl en pasvorm kijkt u ook of het kledingstuk u figuur ondersteunt of eventuele probleemgebieden maskeert. Houd niet teveel vast aan het oude en vertrouwde; een praktische opruimsessie betekent dat u straks sneller kunt combineren en niet eindeloos voor de kledingkast staat te staren naar achterhaalde combinaties. Les is more!

Stap 3: Plan uw perfecte kledingportfolio. Met deze nieuw gecreëerde basis ruimt u uw kledingkast in, zodat u gemakkelijk “setjes” terug kunt vinden. Maak een lijstje van basics en eventuele kledingstukken die u graag ter aanvulling van uw garderobe wilt aanschaffen.

Stap 4: Beloon u zelf met een middagje winkelen. Met uw boodschappenlijstje op zak gaat u gericht naar deze ontbrekende kledingstukken op zoek. Ga gerust in gesprek met de kledingadviseuse en laat haar weten waar u naar op zoek bent.




Kommentare

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *